zaterdag 6 oktober 2007

Belgie Boven!-sticker

30 opmerkingen:

Ok zei

Grandioos, grandioos...het is zo gek nog niet of het wordt bedacht.
Als ik deze blog lees en zie dan kan ik moeilijk een schaterlach onderdrukken. Het lijkt hier alsof dat Bart Dewever op zijn eentje belgie zal splitsen, ik denk dat bepaalde 'solidaristen', red de solidariteiten en dergelijke aanverwanten eens moeten nadenken!
Maak u gerust verder belachelijk, ondertussen is vijftig procent van de Vlamingen voorstander van onafhankelijkheid, ik vind het ongehoord tegen zulk aantal mensen in hier te gaan pleiten voor belgie, dat trouwens altijd anti-democratisch is geweest, monocultureel frans was, en nu menen de franskiljons met het geld dat ze via de federale overheidskas krijgen van Vlaanderen ook nog steeds tegen elke hervorming van de staat te moeten zijn. Weet u dat een onafhankelijk leuvens proffesor een studie heeft gemaakt over het tegenovergestelde in het verleden, geld van Wallonie naar Vlaanderen, er is nooit één cent van Wallonie naar Vlaanderen gegaan. Toch niet voor onderwijs. Moet ik u een voorbeeld geven, de franstaligen in de vlaamse rand hebben scholen die worden gesubsidieerd door de vlaamse gemeenschap, die bevoegd voor onderwijs is, dnekt u dat het aan de andere kant gebeurd?, de Nederlandstalige school in KOmen krijgt nul duiten van de waalse overheid, geen, nul komma, nikske..het is maar een voorbeeld! Terwijl dat schooltje onder waalse bevoegdheid valt, de vlaamse overheid geeft het nu maar geld...
Of bent u misschien ook vergeten dat er ooit een wetsvoorstel is geweest om een algehele tweetaligheid in te voeren!? op dat ogenblik wa Vlaanderen TWEETALIG en Wallonie EENTALIG FRANS!...je kan hier niet zeggen dat de vlamingen dat frans niet 'dulden', het was toen van moeten want ze hadden er niks tegenin te brengen, terwijl de franskiljons niet wilden dat er nederlands zou gesproken worden tot in de uithoeken van wallonie, enkel het frans is daar gepast!
DENK DAAR EENS OVER NA! ipv van deze belachelijke toestanden te verkopen.

Ook vind ik het ten stelligste ongepast van zogeheten solidaire mensen om zich uit te sloven een actie op het getouw te zetten die één persoon viseert, ....ik vind dat fout. Het doet jullie actie geen goed. Ook onderschrijf ik die niet.
Het toont enkel aan dat andere meningen niet mogen bij jullie en jullie grote gelijk eerst komt...

nolle zei

Mensen toch met wat zijn jullie toch bezig?
Hebben jullie echt niets anders te doen dan de mensen op te jutten en op te zetten tegen één-iemand, Bart De Wever in dit geval.
jullie zouden zich beter eens verdiepen in het échte probleem wat Belgë is. Speel de bal en niet de man.
Voor wanneer het spel "Hoe haal ik Wallonië uit het economisch dal"?

Schlemiel Huylebeke zei

Mijn sticker(s) op

http://tofw.blogspot.com/2007/10/het-chte-belgie.html

Anoniem zei

Een haatcampagne tegenover een democratisch verkozen persoon die een andere mening heeft dan uzelf. Proficiat!

Hercé zei

BE SMART BART! SAUVE LA BELGIQUE

Anoniem zei

Maar, dit gaat ons helpen, zeg! Goed gevonden, jong. Gij zult wel fier zijn, zeker? Als ik u was, zou ik al een kostuum gaan kopen voor als ge op het paleis wordt ontvangen.

Anoniem zei

Die 'verdraagzame' Vlaams-nationalisten toch en hoe ze er steeds weer in slagen om dezelfde op niets (of op inferieure opiniepeilingen) gebaseerde nonsens uit te kramen.
De man of vrouw van de eerste reactie zou beter eens de HELE historische context proberen te begrijpen i.p.v. er enkele stukjes uit los te peuteren en deze als een exacte beschrijving va de feiten te zien. Dit is geen historsch overzicht, dit is je reinste propaganda.

gugg zei

"Inferieure opiniepeilingen"? De enige opiniepeiling die telt, is de verkiezing zelf. En die heeft Bart De Wever gewonnen. Mét zijn sterk Vlaams programa.
Stickers of geen stickers.

Anoniem zei

Alles wat we vandaag in België hebben, is door Vlamingen, Brusselaars en Walen gezamenlijk tot stand gebracht. De solidariteit tussen de rijkere en armere inwoners en de solidariteit tussen rijkere en armere regio's zijn pijlers van onze Belgische samenleving. We zijn Vlaming, Brusselaar of Waal, we zijn Belgen en wereldburgers. Geen nieuwe muren tussen mensen, tussen regio's en tussen landen. Verander het solidariteitsbeginsel niet door wedijver en egoïsme. Wie wordt er beter van als mensen tegen elkaar worden opgezet?

Anoniem zei

Met inferieure opiniepeilingen bedoelde ik natuurlijk de peilingen die zeggen dat er bijvoorbeeld 50% van de Vlamingen voor de Vlaamse onafhankelijkheid is. De separatisten zijn nog steeds ferm in de minderheid.

velle zei

@anoniem: Echte solidariteit stoelt op transparantie, objectiviteit en effectiviteit. De huidige 'solidariteit' is €11 miljard pure diefstal.

gedaan met belgië zei

Begrijpen jullie nog altijd niet dat we in de 21e eeuw zitten ? Het gegeven België is voltooid verleden tijd ... of hadden jullie dit nog niet door ?

Anoniem zei

Als je een beetje de geschiedenis bekijkt, hoe kan je dan in godsnaam pro België zijn? Echt waar, kan iemand mij dat eens komen uitleggen? Op geen enkel moment in de geschiedenis zijn we met respect door de franstaligen behandeld. Op geen enkel moment. België is opgericht door pro-franse Vlaming- en Nederlander-hatende mensen. Ziehier een citaat van een van de leiders van de "Belgische revolutie", Charles Rogier (naar wie het Rogierplein in Brussel is genoemd): "Les efforts de notre gouvernement doivent tendre à la destruction de la langue flamande pour préparer la fusion de la Belgique avec notre plus grande patrie, la France". Moet het duidelijker?

Anoniem zei

België zei U :
Is dit het land niet van Dutroux,de bende van Nijvel (+/-30 doden, onopgelost),het Heizeldrama (+/-30 doden),de vuilniszakmoorden (onopgelost), de recente PS-schandalen in Charleroi,
de 10 miljoen Congolese slachtoffers onder Leopold II,dat Lumumba vermoordde, waar Albert II een scheve schaats reed enz, enz..?

Anoniem zei

haha, goed bezig, zo ga je er geraken hoor! solidariteit ten top

Anoniem zei

Triestig dat iemand daar zijn dagen mee moet vullen.

Anoniem zei

Dus als we Wallonië failliet laten gaan, dan komt alles goed? Het Vlaams-nationalisme is het achterhaalde mechanisme in heel deze discussie. In tijden van globalisering willen sommige Vlamingen zich blijkbaar verstoppen in een soort Vlaamse cocon, terwijl de hele wereld beter probeert samen te werken - al gaat dit ook maar met vallen en opstaan, maar dat is een andere discussie.

PS: Historisch gezien is Vlaanderen een gebied dat zich vanaf de streek rond Rijsel tot net voor Antwerpen uitstrekt en dat delen van Henegouwen (Doornik!) en Nederland (Zeeuws-Vlaanderen!) bevat. Waar staan we nu met onze historische prietpraat?

Anoniem zei

hey, je kan al deze stickers laten maken via cafepress.com zonder dat je zelf geld moet voorschieten

Anoniem zei

Heeft er al 's iemand aan gedacht om Olivier Maingain te splitsen?! We creëren de blog www.scindeoliviermaingainmaintenant.blogspot.com

Anoniem zei

De laatste maal ik keek was dit geen pro-Maingain-site en ik denk ook niet dat de man of vrouw achter deze blog dat ervan wilde maken. U mag mij natuurlijk altijd corrigeren als ik me vergis.

Maingain is zo een beetje de Bart De Wever voor de Brusselaars, dus ook niet echt mijn favoriete politicus.

Anoniem zei

2 taligheid, 1 taligheid, n-taligheid. Het zal mij eerlijk gezegd worst wezen. Hetgeen ons Belgen zo uniek maakt is onze taalvaardigheid in het buitenland. Of wat dacht je, dat je als Vlaming lekker Vlaams kan blijven praten in uw Vlaamse stad, in deze verder verglobaliserende wereld? Neen mensen. Taal is belangrijk. Meertaligheid is dat nog veel meer.

Maar de overvloed aan simpele geesten zal het - volledig democratisch - in deze hele heisa wel weer halen zeker?

Ach..

Anoniem zei

Iedereen mag zeggen en organiseren wat hij wil, al is het een domme stickeractie. In juni was er een petitie waar heel belgie aan meegedaan heeft en deze was volgens mij duidelijk.

Erwin zei

Maar de ontwerper van de sticker heeft gelijk. Alleen heeft de initiatiefnemer te weinig plaats gegeven om de statistieken over negatieve trends erlangs te plaatsen!

Schiet dus niet op de pianist maar op de componist!

Sven zei

Geweldig initiatief Ket!!!

Leuk te zien dat er nog 'vlaamse' mensen zijn die van België houden, en goed om weten dat De Wever intelligent genoeg is om de humor van deze site in te zien!

Danny zei

De geschiedenis wordt door onze vlaams nationalisten weer eens grondig in haar aars genomen...

Allemaal gejaagd door het geld, die seperatisten...

Anoniem zei

Was het niet Jules Destrée die in 1912 zegde:"Il y a des Flamands, il y a des Wallons, mais sire, il n' y a pas des Belges." ("Er zijn Vlamingen, er zijn Walen, maar sire, er zijn geen Belgen").Voilà, zo hoor je het ook eens van een ander...
La Belgique, qu'elle crève ! België Barst !

Danny zei

Ik bedoel daarmee: je ziet wat je WIL zien. Geschiedenis wordt veel te vaak gebruikt om standpunten mee op te smukken. Zo kan je alles rechtvaardigen..

Ik deel die romantisering niet.

Anoniem zei

Geschiedenis kan zich niet verweren als ze wordt verkracht.

Anoniem zei

Het is al lang geen geheim meer dat vlaams nationalisten geen humor hebben en zich snel op hun tenen getrapt voelen,zielige bende

Anoniem zei

Jullie mogen dit Islam land hebben...België barst. En als het niet via onderhandelde weg kan, zouden we het ook wel eens op een andere manier kunnen klaren.